Digitala lås förenklar uthyrning — Yale Doorman
Enkla livet

Digitala lås förenklar uthyrning

Sedan fem år bor entreprenören Dan Fahlström i Visby på Gotland. Där har han ett antal stugor som han hyr ut och tillvaron har förenklats radikalt sedan han började sköta uthyrningen via mobilen.

Det finns inte mycket i dialekten som vittnar om att Dan Fahlström bor på Gotland. Stockholmskan är tydlig och han skulle kunna misstas för att vara Hammarby-supporter boendes på Söder. Sedan några år är det kärleken som har bestämt hemvisten och det innebär en lägenhet i centrala Visby.

– Jag flyttade hit med min före detta fru som är gotländska. Efter femtio år i Stockholm kände jag att jag kunde testa att bo någon annanstans några år. Somrarna på Gotland är magiska och jag saknar inte stressen i Stockholm, även om jag åker dit några dagar i månaden för att få lite puls.

På Gotland har Dan några stugor i Tofta som han hyr ut parallellt med att han jobbar med företagsetableringar och fastigheter. Tidigare blev det väldigt mycket flängande för att hämta och lämna nycklar, men sedan han installerade Yales digitala lösning har tillvaron blivit mycket smidigare.

”Grunden är att jag hade ett hus där jag installerade Verisures larm och sedan även det digitala låset. Det fungerade kanon och det kändes självklart att ha samma lösning även i stugorna. Du känner dig dessutom mer säker med en kod än en nyckel.”

Istället för att passa tider och träffa varje hyresgäst vid in- och utcheckning kan han nu styra allting via appen. Nya koder ges till nya hyresgäster och faktum är att kostnaden för installationen har tjänats in genom att inga nycklar tappas och därmed behöver inga lås bytas.

– Nycklar försvinner och är kluriga att hålla reda på är min erfarenhet. Detta är en perfekt lösning när det växlar hyresgäster ofta på sommaren. Jag kan vara i Stockholm eller i Japan och ändå öppna eller låsa.

Dans tanke är att koppla in ett digitalt lås även hemma i lägenheten, eftersom ambitionen är att hyra ut den under Almedalsveckan. Även lägenheten i Åre ska begåvas med Yale Doormans lås.

– Hemma kommer det vara bekvämt inte minst för sonen i Åre-lägenheten har jag nycklar idag och det är ett ständigt problem. De kopplar in wifi i fastigheten snart och då kan jag äntligen byta.

Dela artikeln