Vanliga frågor om Yale Doorman — Yale Doorman
Teknik

Vanliga frågor om Yale Doorman

ågra av de vanligaste frågorna kring Yale Doorman handlar om batterier, klimat, om det passar i dörren och om man kan montera det själv. Här får du svaren.

Några av de vanligaste frågorna kring Yale Doorman handlar om batterier, klimat, om det passar i dörren och om man kan montera det själv. Här får du svaren.

Hur vet jag att låset passar i min dörr?
Yale Doorman passar i dörrar med Skandinavisk standard. En tumregel är att dörren är tillverkad 1980 eller senare. För att Yale Doorman ska passa din dörr utan justeringar bör ditt nuvarande lås ha följande egenskaper:

Om du har en äldre dörr eller är tveksam kan det vara smart att kontakta en låssmed för tips och råd. Ofta kan det räcka med några bilder med din mobil. Här hittar du våra återförsäljare.

Vad händer om batterierna tar slut?
Batterierna – 4 stycken vanliga AA-batterier – i Yale Doorman håller normalt i ett år, vi rekommenderar endast alkaliska 1,5 volts batterier för att säkerställa att batteriövervakningen fungerar som avsett. När batterierna har cirka en månad kvar varnar låset. Om du mot förmodan skulle missa varningarna kan du starta låset med ett vanligt 9 volts-batteri från utsidan. Du kommer alltid ut med vredet även om låset är strömlöst. I de fall låset kopplas upp mot internet drar uppkopplingsenheten betterikraft, vilket göra att batteriernas laddning räcker 1-2 månader mindre.

Vad händer vid ett strömavbrott?
Låset drivs av batterier och påverkas inte av strömavbrott. I de fall låset är uppkopplat mot internet kommer appstyrningen att påverkas eftersom internetuppkopplingen går ned, den återaktiveras dock så snart internetanslutning finns tillgänglig igen.

Kan jag installera Yale Doorman själv?
Yale Doorman är utvecklad så att den genomsnittliga gör-det-självaren kan installera låset. Samtliga komponenter för en komplett installation ingår i förpackningen. Se vår video hur enkelt det är att installera Yale Doorman själv.

För dig som inte vill, eller har tid, går det bra att kontakta en återförsäljare som kan hjälpa dig med installation.

Klarar låset regn och snö?
Ja, Yale Doorman är framtaget i Sverige för vårt stundtals bistra klimat. Låset är IP55-klassat, alltså damm och spolsäkert. Den belysta knappsatsen är till bra hjälp när det är mörkt ute. CE-märkt. Låser är dessutom certifierat av SSF enligt norm 3522 Klass 3.

Dela artikeln